Lige siden 1960’erne har vi danskere været vilde med at rejse på charterrejser til hele verden. Eventyret startede med Simon Spies og Eilif Krogager (Tjæreborg præsten), der hver for sig etablerede nye rejsebureauer, som især sendte danskere på charterrejser ned til sydens sol hovedsageligt til Spanien og Grækenland. Begge rejsebureauer findes stadig i bedste velgående, men i 2009 opkøbte Spies Rejser konkurrenten Tjæreborg Rejser, så denne rejsegigant findes online på nettet hos Spies Rejser, hvor man enkelt i dag kan finde masser af tilbud på charterrejser. Der er naturligvis kommet en del nye konkurrenter på banen indenfor rejsebranchen, så der findes i dag et stort og uoverskueligt marked for charterrejser.

Fordele med charterrejser

Vi elsker nok charterrejser, fordi vi ønsker at slappe af og forkæles på rejsen. Vi gider ikke bruge unødig tid og energi på at banke på døre og lede efter lidt billigere hoteller, busser, restauranter mm, da det ofte er billigst og nemmest i længden at læne sig tilbage og acceptere rejsebureauets forslag til både transport, indkvartering og måltider, idet man så udelukkende kan koncentrere sig om at nyde ferien i fulde drag. Derved undgår man også at falde i de klassiske turistfælder, hvor man både har problemer med at tale med de lokale, risikoen for snyd med valutaveksling, taxichauffører med unormale høje takster og lignende problemstillinger slipper man helt for med charterrejser. Det vigtigste for turisterne er derfor at komme ud og opleve stedets seværdigheder og betragte stedets strande og naturens vidundere på den valgte feriedestination. På charterrejser findes der også normalt dansktalende guider, som kan orientere grundigt om de lokale muligheder og forhold, og mange steder på de anvendte hoteller kan personalet efterhånden mange engelske gloser, så man rimeligt nemt kan kommunikere med dem. Så medmindre du rejser på telttur, har et sommerhus i nærheden, eller såfremt du har et yderst beskedent rejsebudget, så er charterrejser helt klart det bedste valg for dig uanset om I rejser sammen i en gruppe, eller hvis du rejser alene.

Hvilket rejsebureau skal man vælge til sin charterrejse?

Der findes så mange forskellige rejsebureauer, som, i dag kan tilbyde charterrejser, så det er svært at pege på nogen bestemt. Det bedste råd er nok at foretage en sammenligning af selskabernes priser til din ønskede feriedestination, hvorefter du eventuelt kan udelukke visse selskaber, som du enten ikke har tillid til, eller sorter dem fra hvis de ikke er medlem af rejsegarantifonden. Dermed kan du altså sammenligne priserne til din charterrejse blandt de anerkendte rejsebureauer, som er medlem af rejsegarantifonden. På den måde er du sikker på, du dels ikke mister dine penge samt får din ønskede charterrejse til markedets bedste priser. Der findes flere hjemmesider, som i dag kan sammenligne billetpriserne på både fly og hotel mm, og det er især Momondo, Travelmarket, Skyscanner samt Pricerunner, som er de mest anvendte sammenligningsværktøjer på markedet blandt søgemaskiner.