Hvis jeres familie overvejer en lille skiferie, så bør I overveje en rejse til Flachau, som er en mindre by i Østrig omkring Salzburg midt inde i et stort og populært ski område. Den nemmeste måde at tage til Flachau og holde skiferie er at kigge inde på hjemmesiden hos Sunweb, der har specialiseret sig i at tilbyde billige skirejser til Flachau samt andre ski destinationer i Alperne.

De fleste vælger at køre selv i bil til Flachau, men det er også muligt at tage fly direkte til Salzburg, og på hjemmesiden kan man nemt danne sig et indtryk over priserne og begge muligheder. Den billigste løsning koster under 2.000 kr. og inkluderer liftkort og overnatning for op til 11 personer.

Hvad kan man opleve i Flachau?

Hele familien kan virkelig udfolde sig og nyde den friske luft i de østrigske alper, og landsbyen Flachau er blot én ud af flere byer i området Salzburger Sportweld, som kaldes for Ski Amadé. Her findes hele 350 km pister og mere end 90 lifter i området, så det er helt ideelt for dem, der ønsker lange og varierede ture på ski og snow board, men der findes også lette og middelsvære pister til børn og begyndere.

De sværeste pister findes især omkring Zauchensee, som man kommer til via Flachauwinkl. Der findes også et område med 220 km løjper, som henvender sig til langrendsløbere på ski. Disse områder er blandt de bedste i verden, og derfor afholder man regelmæssigt vintersport verdensmesterskaber her.

Her findes gletscheren Dachstein, så derfor kan man holde åbent helt til april måned. Alle i familien kan more sig i Flachau , da der dels er WiFi spot over hele området, samtidigt med man kan stå på snowboard og afprøve stedets 35 m lange half pipe.

Afterskiing i Flachau

Afterskiing kalder man afslapningsfasen, når man ikke dyrker skisport, idet man så skal slappe af og genvinde sin energi, og man kan enten gå på slentreture, shoppe eller besøge restauranter og caféer om dagen, og senere kan man slå sig løs i nattelivet med diskoteker, barer og natklubber.

Flere gange om året afholder man i området natteslalom samt festivaler med livlig musik, hvilket tiltrækker mange tusinde mennesker hvert år. Ski Amadé er totalt set Østrigs største og mest avancerede skiområde, hvor man med sit skipas frit kan tage mod snesikkerhed, besøge de mange skiudlejningsbutikker, skiservice og skiskoler.

Man kan også tage på sightseeing og se en berømt kirke samt det lokale slot Schloss Höch fra det11. århundrede.