Når familien skal på ferie, så vælger de fleste at tage sin familiebil til formålet, hvor alle kan være samlet på én gang. Hvis man har 2 biler i familien, så vil den ene bil ofte være for lille til at hele familien samt bagagen kan anbringes fornuftigt i bilen. Man kan kort sagt afgøre, at der må findes den bedste familiebil til opgaven, hvilket normalt er en stationcar eller en MPV. Den billigste bil er normalt en 2 personers sedan, hvorefter en 4 dørs sedaner en smule dyrere, fordi den har 2 døre ekstra, hvorefter en stationcar er noget længere, således den igen er lidt dyrere. Nu er de populære MPV køretøjer kommet meget ind på bilmarkedet trods deres høje priser, da disse universale biler (Multi Purpose Vehicle) er en blanding mellem en minibus og en forvokset stationcar. En MPV er meget praktisk, da den dels tilbyder masser af plads, mange sæder, nem ind og udstigning og praktisk til bagagen, således den er meget børnevenlig i sin udformning. Mange MPV biler kan nemlig slå sæderne ned bagerst i bilens bagagerum, således der kan blive plads til op mod 7 personer i bilen.

Hvordan vælger man den rette familiebil?

Når du skal ud på markedet og købe en ny bil, så skal du kende til en masse faktorer, som er afgørende for dit valg af bil, for i modsat fald vil du oftest købe en bil, som enten er for lille eller for stor til sit formål, og i begge tilfælde vil du miste mange penge, indtil du endelig finder den bedste familiebil til opgaven. Det kan bedst betale sig at købe en nyere bil og passe den godt med alle de regelmæssige kontroleftersyn, således du ikke drukner i underlige mekanikerregninger hele tiden, som hvis du køber en ældre bil i tvivlsom stand. Ældre biler skal udskiftes oftere, hvilket betyder store udgifter til omregistrering, syn, istandsættelser mm, og derfor kan det bedst svare sig at købe en helt ny bil, som kan belånes med ekstremt lave renter helt ned til under 3 % i årlig rente f.eks. hos Hyundai, som har et stort udvalg af nye og brugte biler, som alle kan finansieres til denne lave rente op til 8 år endda med en udbetaling helt ned til 0 kr., hvis man ellers har en fornuftig økonomi. Hyundai er netop kendt for at have et bredt udvalg af billige kvalitetsbiler til både familier og firmaer, så måske skulle man tjekke deres udvalg af familiebiler på deres hjemmeside, men man skal naturligvis tjekke med andre bilforhandlere, da der hersker stor konkurrence på bilmarkedet.

Stil disse krav til din bil

Opstil et budget for de biler, som du mest er interesserede i, hvilket bør være nye biler med den rette størrelse og indretning, som I får brug for i de kommende år. Tjek om disse biler findes i brugt stand og helst under 3 år gammel og kørte km under 100.000, da bilen ellers snart trænger til flere nødvendige eftersyn udskiftninger af komponenter. En brugt bil bør være mindst 30-40 % under bilens nypris, medmindre bilen er forholdsvis ny. I de fleste tilfælde får man faktisk mest bil, hvis man vælger en helt ny model, som dels ikke skal synes foreløbigt og heller ikke have brug for mekanikerregninger de kommende år. Vælg dieselbil hvis du forventer at skulle køre mere end 15.000 km om året og køb en bil med tilpas plads til familien, således bilen hverken er for stor eller for lille.