Mange bruger deres ferie på at rejse til Rhodos for at slappe af. Men det er alligevel de færreste der bruger hele ferien under en parasol på stranden, idet man også ønsker at besøge nogen sjove og interessante steder,så man kan opleve spænding og få uvurderlige minder med hjem fra ferien.

Børnefamilierne er vilde med Rhodos, fordi man her både kan nyde afslapning på luksushotellerne, de børnevenlige badestrande, badelande med rutsjebaner og andre aktiviteter for børn.

På Rhodos findes der også mange charmerende byer samt historiske seværdigheder, og det gør stedet til et oplagt feriemål for alle uanset alder og køn. Man kan både tage en tur i byen og shoppe, da priserne er væsentligt lavere end i Danmark, og man kan også nyde de græske kulinariske specialiteter på caféerne og restauranterne, og man kan slutte dagen af med en tur på bar, natklub eller diskotek, hvis man er i feststemning.

 

Seværdigheder og attraktioner på Rhodos

De fleste kommer for at dase ved de lange herlige og smukke strande, og der findes et væld af vandsport aktiviteter på stedet. Heriblandt kan vi nævne dykning, vandski, vandscooter, windsurfing, kitesurfing, kanoroning og meget mere.

Windsurfing eller kitesurfing foregår især ved Ialyssos, da vindene her er helt ideelle. Man kan nok ikke længere se den store skulptur Kolossen på Rhodos, som var et af Antikkens underværker, men der findes mange velbevarede gamle interessante bygningsværker fra oldtiden, herunder klostre og kirker.

Som turist bør man i hvert fald prøve på at finde tid til et besøg hos disse attraktioner:

  • Den hvide by Lindos er et besøg værd, da byen med sine små, hyggelige gader, hvidkalkede huse og mange vægmalerier er en af de største attraktioner. Her finder man det enorme forsvarsværk Akropolis, der blev udbygget af både antikkens grækere, romere, byzantinere, korsfarerriddere og osmannerne.
  • Mange store og avancerede golfbaner
  • Faliraki Water Park er faktisk Europas største vandland, her kan man nyde bølgepools, vandrutsjebaner for både store og små samt forlystelsesparken Luna Park. Man kan også give sig i kast med bowling og gokartkørsel på stedet.
  • Den gamle bydel i Rhodos er en oplevelse i sig selv, og den er i øvrigt anerkendt af UNESCO til verdens kulturarv. Man kan se en interessant bymur fra middelalderen, da ridderne huserede på stedet. Bymuren omkranser en labyrint af små brostensbelagte gader, hvor man nemt kan fare vild. Dette er lavet helt bevidst for at narre datidens fjender og pirater.
  • Shopping på Rhodos kan man bedst foretage sig i byens store shoppinggade ved navn Ethnarchau Makario ved Cypernpladsen. Her findes mange almindelige butikker og souvenirbutikker med smykker, lædervarer, kunsthåndværk mm.
  • Man kan opleve et vildt natteliv i den store bargade ved navn Orfanidou, og her ligger barer og diskoteker på rad og række.

Derudover er det også værd at besøge disse destinationer; Filérimos Bjerget,  Filérimos Kloster, Filérimos Korset, Monte Smith, Mandraki Havnen, Ridderne Hospital og Rodini Parken.

 

Rejser til Rhodos

Man kan finde mange rejsebureauer med rejser til Grækenland og Rhodos, og derfor er priserne lave og konkurrencen hård. Dette kommer jo turisterne til gode, og de allerbedste tilbud på rejser til Rhodos findes hos Spies Rejser, da de store rejsebureauer handler flest rejser og dermed får store mængderabatter. På deres hjemmeside kan man se deres store udvalg af rejser samt aktuelle tilbud og afbudsrejser.