Danmark har omkring halvfjerds beboede øer, der er vidt forskellige, hvorfor en ø ferie i Danmark kan være en god måde at få oplevet noget forskelligt på. Derudover er det også en rejsetype, der giver tid til ro og afslapning. Det skyldes, at man kan opleve et skift i hverdagens hektiske tempo til et mere behageligt og roligt tempo, der hersker på de fleste af småøerne.

På de små danske øer kommer man både tættere på naturen og hinanden – begge dele noget der er sundt for sjælen.

Populære danske øer

Der findes mere præcist 72 beboede øer og 400 småøer i Danmark, hvorfor der er rigeligt at vælge imellem, hvis man vil på øhop i Danmark.

Man kan vælge at transportere sig rundt på flere forskellige måder – til søs såvel som til lands, med tog, bil, bus, cykel, båd og lignende.

Her kan du læse lidt mere om nogle af de mest eftertragtede danske øer.

  1. Anholt ligger i Kattegat temmelig isoleret fra fastlandet og andre øer. Byen ligger på øens vest side, mens østsiden primært består af sandklitter, hvoraf navnet ’Ørkenen’ kommer.
  1. Det findes mange øer i det sydfynske hav. Avernakø er en af dem, hvor man finder tre landsbyer samt skov, strand og enge på øen.
  1. Fanø ligger lige midt i Vadehavet, hvor der er en smuk og bred sandstrand og en meget unik natur. I byen Sønderho findes der liv og glade dage samt huse med stråtag.
  1. Mellem Lolland og Sjælland ligger Femø, hvor den årlige jazzfestival afholdes. Derudover er øen kendt for sine kvindelejre.
  1. Som den største ø i Kattegat, er Læsø også en af de mest besøgte øer, der blandt andet er et populært rejsemål for mange sejlere.
  1. Rømø ligger mod syd i Vadehavet, og er kendt for sin kæmpe store sandstrand.
  1. Samsø er en lille ø i Kattegat, der er meget besøgt af familier og unge. Der er rig mulighed for fiskeri og cykelferie på Samsø, der også har rigeligt med børnevenlige strandarealer.

Billede: Thomas Rousing Photography

Billede: james j8246