Vandreferie i Danmark

Når den danske sommer ellers viser sig fra sin bedste side er det en oplagt ide at tage på vandreferie i Danmark. De seneste år er der foregået en regulær renæssance hvad angår antallet og kvaliteten af vandreruter i Danmark. Især Hærvejen, der siden 2014 har gået fra Frederikshavn/Hirtshals og hele vejen ned til den tyske grænse er en fantastisk mulighed for at få indblik i såvel dansk natur som historie og regional kulturarv.

Er man ikke i Jylland er der endnu et langt ruteforløb på Sjælland, der hedder Sjællandsleden  Turen dækker stort set hele Sjælland bortset fra Storkøbenhavn. I sommeren 2016 åbner endvidere en ny rute på Møn og omkringliggende øer. Ruten kommer til at hedde Camønoen, inspireret af den legendariske pilgrimsrute i Nordspanien.

Hvor i Danmark er der vandreruter?

Har i ikke tiden, eller muligheden for at tage på en flere dage lang vandretur er der også rig mulighed for at komme ud at vandre en enkelt dag og komme hjem igen til aftensmad. Langt de fleste steder i landet er man aldrig langt fra en hjertesti eller en banesti. Hjerteruterne er lokale ruter, anlagt af hjerteforeningen og banestierne er anlagt hvor der tidligere gik lokalbaner, der nu er nedlagt. Du kan finde en rute nær ved dig på vandre-guide.dk eller på spor.dk. Mange af ruterne er også børnevenlige og vandreferie er i det hele taget en god ide til ferie med børn.

Forbedred dig på vandreferien

Hvis I vil på en længere vandreferie er det en god ide at forberede jer ordentligt inden i tager afsted. Sørg for at købe ordentlige vandrestøvler og ikke mindst sørg for at gå dem til inden I tager afsted. Derudover kan det også være en god ide at købe et ordentligt kort, hvor overnatningssteder er tegnet ind. Alternativt kan man bruge google maps og diverse apps, men husk at medbringe en powerbank så I ikke pludselig står uden strøm på telefonen.